Celstraf Aaltenaar voor verkrachting ex-vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf Aaltenaar voor verkrachting ex-vrouw
Zutphen , 15 september 2015

Een 36-jarige man uit Aalten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden. De rechtbank vindt het bewezen dat hij in juni 2014 zijn toenmalige vrouw - met wie hij in scheiding lag -  heeft verkracht. De rechtbank leidde uit de aangifte en uit de verklaringen van getuigen af dat de seks niet op vrijwillige basis had plaatsgevonden.

Black-out

De man verklaarde dat hij een black-out heeft gehad, maar de rechtbank vindt dit niet aannemelijk. Evenmin is aannemelijk geworden dat sprake zou zijn geweest van een alternatief scenario.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf in het bijzonder in aanmerking genomen dat de Aaltenaar  zijn toenmalige vrouw in de slaapkamer van hun woning heeft verkracht, terwijl de kinderen in die woning sliepen. Door aldus te handelen heeft de man een grove inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit en de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. De man heeft zijn eigen lustgevoelens gesteld boven het belang van zijn ex-vrouw en zich daarbij niet bekommerd om haar gevoelens. Voor de vrouw moeten de gebeurtenissen buitengewoon vernederend, kwetsend, pijnlijk en beangstigend zijn geweest. Daarbij kan als feit van algemene bekendheid worden aangenomen, dat slachtoffers van dit soort delicten vaak langdurig te lijden hebben van de ten gevolge van deze delicten opgelopen trauma’s en daardoor veroorzaakte emotionele schade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten