Celstraf Apeldoorner die taxichauffeur beroofde en vasthield

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf Apeldoorner die taxichauffeur beroofde en vasthield
Zutphen, 06 juni 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 34-jarige man uit Apeldoorn voor onder andere diefstal met geweld en het beroven van iemands vrijheid. Hij kreeg een celstraf van 4 jaar opgelegd.

Illustratieve afbeelding

De man maakte zich in de nacht van 19 op 20 november 2015 schuldig aan het beroven van een taxichauffeur. De man was die avond bij een coffeeshop en zag de chauffeur in zijn taxi zitten. De man wachtte tot hij als eerste in de rij stond en stapte vervolgens in bij de chauffeur. Hij had daarbij het plan om de taxichauffeur terug te pakken van een – naar eigen zeggen – eerder akkevietje. De Apeldoorner liet de chauffeur via Zutphen en Lichtenvoorde naar Winterswijk rijden. Onderweg bedreigde hij de chauffeur met een vuurwapen. Ook sloot hij de chauffeur 3 keer op in de kofferbak van de taxi. Vervolgens heeft de Apeldoorner zich de inhoud van de werkportemonnee toegeëigend. Ook liet de man de taxichauffeur geld pinnen van zijn bankrekening. Tot slot pinde de man zelf ook nog 2 keer geld van de bankrekening van de chauffeur. 

Straf conform eis

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De man is vaker in aanraking gekomen met de politie voor vermogens- en geweldsdelicten. Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het feit dat hij volledig toerekeningsvatbaar is.  Ook legde de man tijdens de zitting geen enkele verantwoording af voor zijn handelen.  Volgens de rechtbank is daarom een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf passend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten