Celstraf Apeldoorner voor mishandeling partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf Apeldoorner voor mishandeling partner
Zutphen , 22 september 2015

De rechtbank heeft een 40-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden waarvan 4 voorwaardelijk voor mishandeling van zijn partner.

Poging tot doodslag niet bewezen

Het Openbaar Ministerie had de Apeldoorner poging tot doodslag tenlastegelegd. Omdat uit het dossier niets bekend werd over de duur van de verwurging komen de rechters niet tot het oordeel dat de man, door zo te handelen, heeft geprobeerd de vrouw opzettelijk van het leven te beroven. Het feit dat de vrouw het bewustzijn heeft verloren maakt dit niet anders, omdat bewusteloosheid bij verwurging al vrij snel kan optreden.
Daarnaast heeft de rechtbank de man veroordeeld voor diefstal van een tv uit de woning van de kwetsbare buurvrouw van zijn oma. Ook heeft hij deze vrouw gedwongen een telefoonabonnement op haar naam af te doen sluiten. De bij dit abonnement behorende telefoon heeft de man meegenomen en de kosten van het abonnement kwamen voor rekening van de vrouw.

Straf

De straf is lager dan de eis (15 maanden gevangenisstraf waarvan 9 maanden voorwaardelijk) van de officier van justitie, omdat de rechtbank minder zware feiten bewezen vindt dan door de officier van justitie gesteld.

De rechtbank heeft rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van veroordeelde en heeft als bijzondere voorwaarde reclasseringscontact opgelegd, ook als dat het volgen van een behandeling voor zijn problematiek inhoudt. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten