Celstraf Rotterdammer voor reeks bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf Rotterdammer voor reeks bedreigingen
Zutphen, 22 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 53-jarige man uit Rotterdam voor een reeks bedreigingen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd.

Volgens de rechtbank verzond de man in een relatief korte periode e-mails met zeer ernstige bedreigingen. Deze waren gericht tegen een Harderwijks gezin met kinderen. De man maakte daarmee een inbreuk op hun gevoel van veiligheid.

Eerder veroordeeld

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Bij de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man al eerder is veroordeeld voor een zelfde feit, gepleegd tegen dezelfde aangever. Ook heeft de rechtbank meegewogen dat volgens deskundigen sprake is van waanachtig denken. Daarom kunnen de feiten in verminderde mate aan de man worden toegerekend.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn enkele bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een behandelverplichting. Ook kreeg hij een contactverbod opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten