Celstraf en tbs met dwangverpleging voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf en tbs met dwangverpleging voor ontucht
Zutphen, 07 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 51-jarige man uit Doetinchem voor het plegen van ontucht met een destijds 14-jarige jongen en voor het in bezit hebben van kinderporno. De man kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank gaf ook het bevel tot gevangenneming van de man. Dit houdt in dat hij direct naar de gevangenis moet. Volgens de rechtbank is de man te gevaarlijk voor de samenleving om hem vrij rond te laten lopen. De man is met hiv besmet en bij hem is een stoornis vastgesteld. Volgens de rechtbank is de man mede onder invloed van die stoornis tot het plegen van de strafbare feiten gekomen.

Eerder veroordeeld

De man is in het verleden ook al meerdere malen veroordeeld voor zedendelicten. Eerdere straffen en behandelingen hebben de man niet weerhouden van het opnieuw begaan van zedendelicten. De rechtbank ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan het opleggen van onder andere de tbs-maatregel.

Tot slot moet de man samen met de andere daders een schadevergoeding van 1.500 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten