Celstraf en tbs voor mishandeling met ijzeren ketting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf en tbs voor mishandeling met ijzeren ketting
Arnhem, 31 oktober 2017

Een 54-jarige man uit Nijmegen pleegde een poging tot zware mishandeling door een man op straat meerdere malen te slaan met een ijzeren ketting. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 410 dagen en tbs met voorwaarden.

Op 23 augustus 2016 sloeg de Nijmegenaar een man op straat meerdere keren met een ijzeren ketting. Ook sloeg hij een telefoon uit de handen van een vrouw waardoor deze is beschadigd. Verder bedreigde hij 2 vrouwen op straat met de dood.

Onrust in samenleving

De rechtbank rekent het de man aan dat hij grof geweld heeft gebruikt tegen een man, die zich niet kon verweren. Alle feiten vonden plaats op de openbare weg. Dit leidt tot onrust en gevoelens van onveiligheid in de samenleving.

Sterk verminderd toerekeningsvatbaar

De man is sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Hij is op dit moment opgenomen in een beschermd-wonen-voorziening en wordt behandeld. De rechtbank vindt - naast de gevangenisstraf - het opleggen van een tbs met voorwaarden noodzakelijk om de man in de behandeling te laten verder gaan. Verder kan er snel en adequaat worden ingegrepen als er sprake is van een terugval. De man moet contact houden met de reclassering, zich laten behandelen voor zijn middelen- en psychiatrische problematiek en verblijven in een beschermde woonvoorziening. Het is voor de man verboden drugs- of alcohol te gebruiken.

Vrijspraak

De rechtbank spreekt de man vrij van een andere mishandeling. Hiervoor is onvoldoende wettig en overtuigend bewijs.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1.800 euro betalen aan het slachtoffer van de poging tot zware mishandeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten