Celstraf en tbs voor poging moord in Gorssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf en tbs voor poging moord in Gorssel
Zutphen, 24 maart 2017

De rechtbank veroordeelde een 40-jarige man uit Nijmegen voor een poging tot moord op zijn vriendin. Hij kreeg tbs met voorwaarden en een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd.

De man liep al enige tijd rond met het plan om zijn vriendin te vermoorden, omdat hij de relatie wilde beëindigen. Op 5 juli 2016 ging de man daarom naar haar woning in Gorssel. Daar verstopte de Nijmegenaar zich op de slaapkamer van de zoon. Toen zijn vriendin die kamer binnen kwam, heeft de man haar op haar hoofd geslagen met een bureaulamp. Daarna probeerde de Nijmegenaar haar te wurgen. De vrouw verzette zich hevig tegen de aanval. Uiteindelijk gaf zij de man een klap in zijn gezicht, waardoor hij stopte en de vrouw de aanval overleefde.

Stoornis

De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. Bij de man is een stoornis vastgesteld en hij wil meewerken aan de behandeling van deze stoornis. Daarom legde de rechtbank onder andere een behandeling als voorwaarde op, in de vorm van tbs.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 5.300 euro aan de vrouw betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten