Celstraf en tbs met voorwaarden voor zware mishandeling agenten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf en tbs met voorwaarden voor zware mishandeling agenten
Arnhem, 03 april 2014

Een 33-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld voor poging tot zware mishandeling van twee agenten. Hij krijgt een gevangenisstraf van 365 dagen en tbs met voorwaarden. Hij moet langdurig worden behandeld in een forensische psychiatrische kliniek.

​Met forse kracht geslagen

De man heeft twee agenten zwaar mishandeld. Onder invloed van medicatie, drugs en alcohol heeft hij met houten stokken met forse kracht op de agenten ingeslagen. De agenten hebben hierdoor letsel, waaronder hoofdletsel, opgelopen.

​Snelle behandeling

De man heeft ernstige psychiatrische problemen. Deskundigen adviseerden dat hij zo snel mogelijk moet worden behandeld in een forensische psychiatrische kliniek. De rechtbank neemt dit advies over en legt aan hem een gevangenisstraf op van 365 dagen en tbs met voorwaarden, waaronder een klinische behandeling. De opgelegde gevangenisstraf is vrijwel gelijk aan de tijd die de man al vastzit zodat hij snel aan de behandeling kan beginnen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten