Laden...

Celstraf ex-militair voor schenden ambtsgeheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf ex-militair voor schenden ambtsgeheim
Arnhem, 29 februari 2016

De Militaire Kamer heeft een 53-jarige ex-militair uit Haarlem veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan het opzettelijk schenden van zijn ambtsgeheim.

Tegen betaling informatie verstrekt

De ex-militair had op grond van zijn functie bij de Koninklijke Marechaussee toegang tot vertrouwelijke informatie. De man heeft delen van die informatie tegen betaling aan een derde ter beschikking gesteld.

Vertrouwen beschaamd

Paleis van Justitie in Arnhem

Bij de bepaling van de straf heeft de Militaire Kamer zwaar laten meewegen dat de ex-militair niet alleen het in hem gestelde vertrouwen als opsporingsambtenaar heeft beschaamd, maar ook dat hij voor zijn eigen – financieel - gewin grote inbreuk heeft gemaakt op het vertrouwen dat de maatschappij in medewerkers van de Koninklijke Marechaussee mag hebben. Aan de andere kant heeft de rechtbank er ook rekening mee gehouden dat hij door deze feiten is ontslagen.

Uitspraken