Celstraf man uit Arnhem voor gewelddadige inbraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Arnhem voor gewelddadige inbraken
Arnhem, 13 oktober 2015

Een 22-jarige man uit Arnhem heeft een gevangenisstraf van 13 maanden.  De man was betrokken bij een tweetal inbraken. Ook verkocht de man een partij dure jassen die bij een inbraak waren gestolen.

Moker

De man werd  verdacht van 4 inbraken.  De rechtbank vindt bewezen dat de man - samen met een ander - 2 inbraken heeft gepleegd. Bij die inbraken gebruikte hij grof geweld. De daders sloegen met een moker de winkelruit in. Vervolgens werden sigaretten en andere goederen meegenomen. Voor de derde inbraak was onvoldoende bewijs. Voor de vierde inbraak is ook te weinig bewijs. Maar de rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is dat de man de jassen die bij die inbraak zijn weggenomen heeft geheeld.

Geen reclasseringstoezicht

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van de feiten en het strafblad van de man. De rechtbank ziet geen toegevoegde waarde in het opleggen van een toezicht door de reclassering.

De uitspraak wordt op een later moment gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten