Celstraf man uit Doetinchem voor cocaïnehandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Doetinchem voor cocaïnehandel
Zutphen, 27 januari 2017

De rechtbank veroordeelde een 35-jarige man uit Doetinchem voor onder andere cocaïnehandel en drugsbezit. Hij kreeg hiervoor een celstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk.

De Doetinchemmer dealde tussen november 2015 en juni 2016 cocaïne vanuit zijn tattooshop en zijn woning. Daarnaast werd op 22 juni 2016 45 gram cocaïne, een flobert geweer met 2 doosjes munitie, 2 katapulten, een boksbeugel en een gaspistool in zijn woning aangetroffen. Ook werd in zijn tattooshop nog een ploertendoder gevonden.

Bijzondere voorwaarden

Gebouw Rechtbank Gelderland Martinetsingel

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank in het nadeel van de man rekening gehouden met onder meer het feit dat harddrugs schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Daarnaast vormen wapens een gevaar en een bedreiging voor personen in de samenleving. De rechtbank vindt het ook zeer verwijtbaar dat de man heeft gezorgd voor een situatie waarin zijn kinderen mogelijk met drugs en wapens in aanraking konden komen. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en deelnemen aan een gedragsinterventie.

Terugbetalen

De man krijgt een in zijn woning aangetroffen geldbedrag van 5.200 euro niet terug. Dat geld is verbeurd verklaard, omdat aannemelijk is dat dit geld afkomstig is van de handel in cocaïne. 
De rechtbank acht aannemelijk dat de man in de ten laste gelegde periode bijna 6.800 euro heeft verdiend met het dealen van cocaïne. De man moet dit gehele bedrag terug betalen. Omdat hij de in de woning aangetroffen 5.200 euro niet terugkrijgt, blijft er nog een bedrag van bijna 1.700 euro over dat de man nog terug moet betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten