Celstraf man uit Harderwijk voor reeks delicten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Harderwijk voor reeks delicten
Zutphen, 02 juni 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 40-jarige man uit Harderwijk voor het beledigen van agenten, diefstal, mishandeling, vernieling en drugsbezit. Hij kreeg een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk.

De man maakte zich tussen november 2015 en juni 2016 schuldig aan meerdere strafbare feiten. Zo beledigde hij agenten en maakte zich schuldig aan diefstal en vernieling. Daarnaast mishandelde de Harderwijker een medewerker van een daklozencentrum. Ook had hij een groot aantal xtc-pillen in bezit.

Geen respect

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Volgens de rechtbank toonde de man geen enkel respect voor mensen die tegen zijn handelen optraden of met hem werden geconfronteerd. In het voordeel van de man spreekt dat hij gemotiveerd is om een wending aan zijn leven te geven. Daartoe heeft hij begeleiding en hulp aanvaard.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de Harderwijker zich melden bij de reclassering. Verder mag de man tijdens zijn proeftijd geen drugs gebruiken en moet hij meewerken aan bloed- en urineonderzoeken. Ook moet hij de al in gang gezette behandeling en begeleiding voortzetten. Volgens de rechtbank is dit van belang om de man goed te laten terugkeren in de samenleving en de kans op herhaling te voorkomen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten