Celstraf man uit Nieuweschans voor ontucht met meerdere minderjarigen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Nieuweschans voor ontucht met meerdere minderjarigen
Arnhem, 01 november 2016

De rechtbank veroordeelde een 45-jarige man uit Nieuweschans voor het plegen van ontucht met 6 minderjarige kinderen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. 

Doofpot

De man was weliswaar nog nooit met justitie in aanraking gekomen, maar het bewezenverklaarde is niet als een incident te beschouwen. In 2003 had hij ongeveer een half jaar lang ontucht gepleegd met een aan zijn zorg en waakzaamheid toevertrouwde minderjarige jongen. Dit betreft een jongen die thuis in een instabiele onveilige situatie is opgegroeid en af en toe - om uit die omgeving te zijn - bij de man en zijn ex-vrouw verbleef. In plaats van deze jongen voor korte tijd een veilig onderkomen te verschaffen, heeft hij deze jongen misbruikt door ontucht met hem te plegen. De man heeft toen geen hulp gezocht, maar het geheel in de doofpot gestopt.

Voorgevel van Paleis van Justitie in Arnhem

Vervolgens hebben de man en zijn ex-vrouw zelf 3 zoons gekregen. Na zijn scheiding bleven zijn zoons bij hem over de vloer komen. Zij bleven ook logeren, net als de 3 zoons van de partner van zijn ex-vrouw. De man wist van zijn gevoelens voor minderjarige jongens en toch kroop hij meerdere keren bij deze jongens in bed als zij bij hem thuis bleven slapen. Vervolgens hebben de ontuchtige handelingen een langere tijd plaatsgevonden. De strafbare handelingen zijn zelfs een vriendje van de jongens - dat maar 1 nachtje bij de man thuis heeft doorgebracht - niet bespaard gebleven. Opnieuw - nadat rond augustus 2015 de ontuchtige handelingen weer begonnen - heeft de man er niet voor gekozen hulp te zoeken. Pas tijdens de zitting nam hij zijn verantwoordelijkheid.

Bijzondere voorwaarden

Aan de straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich melden bij de reclassering. Daarnaast mag de man geen contact hebben met de slachtoffers of bij ze in de buurt komen. Ook moet hij zich laten behandelen. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. In deze periode mag de man zich niet in situaties begeven waarin hij alleen met minderjarige kinderen is. Ook mag hij zich niet in kinderrijke omgevingen ophouden.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 750 euro aan 1 van de slachtoffers betalen. 

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten