Celstraf man uit Utrecht voor vrijheidsberoving en verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Utrecht voor vrijheidsberoving en verkrachting
Arnhem, 22 februari 2017

De rechtbank veroordeelde 43-jarige man uit Utrecht voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. Hij kreeg een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan 12 voorwaardelijk opgelegd.

De man maakte zich op 6 augustus 2016 schuldig aan wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting van het slachtoffer. Daarbij heeft de man het slachtoffer ook geslagen en vastgebonden. De man heeft hiermee een zeer grove inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit en de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer.

Vaker in aanraking met justitie

Bij de strafmaat heeft de rechtbank laten meewegen dat verdachte al vaker in aanraking is gekomen met politie en justitie. Daarnaast liep er nog een proeftijd liep van een voorwaardelijke veroordeling. Volgens de rechtbank is het van groot belang dat de man wordt behandeld voor zijn (verslavings-)problematiek om het gevaar op herhaling te voorkomen.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Deze bestaan onder andere uit een meldplicht, behandelverplichting en een contact- en locatieverbod. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van ruim 9.300 euro betalen. Tot slot moet de Utrechter een eerder voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 weken uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten