Celstraf stiefopa na plegen ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf stiefopa na plegen ontucht
Arnhem , 10 november 2015

Een 61-jarige man uit Wijchen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar met bijzondere voorwaarden. Het voorarrest wordt van de straf afgetrokken.

Ontucht en bedreiging

De man heeft zich schuldig gemaakt aan een drietal strafbare feiten. Het gaat daarbij in de eerste plaats om het plegen van ontuchtige handelingen, onder meer bestaande uit het seksueel binnendringen, bij zijn stief-kleindochter. Dit levert ook een apart strafbaar feit op nu deze stief-kleindochter aan zijn zorg en waakzaamheid was toevertrouwd. Daarnaast gaat het om de bedreiging met de dood van zijn stief-kleindochter. De verdachte heeft door het plegen van deze strafbare feiten een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer. De Wijchenaar moet aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen. Daarnaast kreeg hij als bijzondere voorwaarde een contactverbod met het slachtoffer opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten