Celstraf van 36 maanden voor steekpartij Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf van 36 maanden voor steekpartij Nijmegen
Arnhem, 01 augustus 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 21-jarige man uit Nijmegen voor poging doodslag. De man kreeg een gevangenisstraf van 36 maanden opgelegd, waarvan 16 maanden voorwaardelijk.

De man had in Nijmegen een conflict met het slachtoffer over slechte drugs die hij aan het slachtoffer geleverd zou hebben. De Nijmegenaar heeft het slachtoffer toen met een mes in zijn zij gestoken. Het slachtoffer heeft als gevolg hiervan ruim 2 weken in het ziekenhuis gelegen en verschillende operaties moeten ondergaan. De rechtbank heeft op basis van de signalementen die van de dader zijn gegeven de overtuiging dat de Nijmegenaar de man is die heeft gestoken. 

Eis officier van justitie

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. De rechtbank komt uit op een hogere straf dan de officier eiste, omdat zij vindt dat alleen een gevangenisstraf van langere duur passend is. Ook heeft de man een grotere stok achter de deur nodig om ervoor te zorgen dat hij meewerkt aan de bijzondere voorwaarden. De Nijmegenaar heeft op zitting tenslotte aangegeven niet open te staan voor een behandeling voor zijn drugsgebruik, omdat hij naar eigen zeggen geen drugsprobleem heeft. 

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder een behandelverplichting voor zijn middelengebruik en opname in een 24-uurs wooninstelling.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten