Celstraf voor bedreigingen, vrijspraak voor voorbereiding explosie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor bedreigingen, vrijspraak voor voorbereiding explosie
Arnhem, 22 februari 2016

Een 41-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden voor het bedreigen van de moeder van zijn zoontje en zijn ex-schoonmoeder. De man heeft de moeder van zijn zoontje een voorwerp wat leek op een vuurwapen tegen haar hoofd gezet. De andere vrouw heeft hij bedreigd via Facebook.

NFI kan oorspronkelijke lading niet vaststellen

De man werd ook verdacht van het treffen van voorbereidingen voor het veroorzaken van een explosie . De man is in juni 2015 in de buurt van de woning van de moeder van zijn zoontje in Doesburg aangehouden met een tas met spullen die leken op explosieven.
De voorwerpen zijn door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) tot ontploffing gebracht. De restanten zijn vervolgens onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De oorspronkelijke samenstelling van de  lading van de buizen was op dat moment niet meer vast te stellen. Het NFI kan daardoor niet zeggen of de oorspronkelijke constructie een situatie zou creëren die mogelijke schade tot gevolg heeft.  Daarom heeft de rechtbank de Arnhemmer voor dit feit vrijgesproken.

Lagere straf

Het Paleis van Justitie in Arnhem

De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Omdat de rechtbank de man heeft vrijgesproken van een deel van de vergrijpen, heeft de rechtbank een aanzienlijk lagere straf opgelegd.

Op vrije voeten

De man is inmiddels weer op vrije voeten, omdat hij de uiteindelijk opgelegde straf al ruimschoots in voorarrest heeft uitgezeten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten