Celstraf voor bezit van zwaar vuurwerk, drugs en wapens in Zevenaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor bezit van zwaar vuurwerk, drugs en wapens in Zevenaar
Arnhem , 30 september 2015

Een 34-jarige man uit Zevenaar heeft een gevangenisstraf gekregen van 518 dagen, waarvan 365 voorwaardelijk.

Onvoldoende bewijs

De man is gestraft voor het in bezit hebben van zwaar vuurwerk. Ook had de man uit Zevenaar drugs en wapens in bezit. De man heeft dit ook bekend. Daarnaast werd de man nog verdacht van 4 andere straffeiten. Zo werd de man verdacht van het afsteken van zwaar vuurwerk, waardoor brand was ontstaan. De rechtbank vindt, net als de officier van justitie en de advocaat, dat er onvoldoende bewijs is dat de man hiervoor verantwoordelijk is.

Persoonlijkheidsstoornis

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met de rapportage van een psycholoog en een psychiater. Zij vinden de man verminderd toerekeningsvatbaar als gevolg van een persoonlijkheidsstoornis.

Behandeling in kliniek

De man komt in zijn proeftijd van 3 jaar onder toezicht te staan van de reclassering. In die proeftijd moet de man zich met ingang van 1 oktober in een kliniek melden voor de behandeling van zijn persoonlijkheidsstoornis. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten