Celstraf voor binnendringen woning Terborg en gooien zoutzuur

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor binnendringen woning Terborg en gooien zoutzuur
Zutphen, 13 maart 2017

De rechtbank veroordeelde een 73-jarige man uit Gaanderen voor het binnendringen van een woning in Terborg. Daar verwondde hij de bewoner door zoutzuur over hem heen te gooien. De man kreeg een celstraf van 8 maanden opgelegd.

Het incident vond plaats op 18 september 2016. De bewoner liep hierbij eerstegraads brandwonden op. De man mocht van geluk spreken dat de verwondingen van de bewoner niet erger zijn dan die hij opliep. Zoutzuur is namelijk een gevaarlijk middel. 

Voorbedachte raad

Volgens de rechtbank handelde de man met voorbedachte raad. De man had het zoutzuur al enkele dagen eerder gekocht. Vervolgens ging hij naar de woning in Terborg toe  met een mondkapje op en plastic handschoenen aan.

Onvoorwaardelijke straf noodzakelijk

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De rechtbank zag geen aanleiding voor het opleggen van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens de rechtbank is gezien de feiten een onvoorwaardelijke celstraf noodzakelijk en zou een lichtere straf de ernst van de zaak geen recht doen.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 2.000 euro aan de bewoner betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten