Celstraf voor eigenaren demontagebedrijf Millingen aan de Rijn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor eigenaren demontagebedrijf Millingen aan de Rijn
Arnhem , 07 oktober 2015

Een 47-jarige man uit Millingen aan de Rijn heeft een celstraf van 4 jaar gekregen.  Zijn 22-jarige zoon kreeg een celstraf van 24 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Beide man zijn veroordeeld voor heling, witwassen, drugs- en wapenbezit, hennepteelt en het vervoeren van hennep.

Demontagebedrijf

Beide mannen zijn eigenaar van een autodemontagebedrijf. Zij hebben langdurig en op grote schaal gestolen voertuigen en voertuigonderdelen opgekocht en weer doorverkocht. Het daarmee verdiende geld werd weer in het bedrijf gestoken. Daarnaast kochten zij met dit geld luxe voertuigen. Daarmee vindt de rechtbank dat er ook sprake is van witwassen.

Drugs en wapens

Tijdens de doorzoeking van het bedrijf in december 2013 werd bovendien een hennepkwekerij, 8,5 kilo amfetamine, ruim 13 kilo hennep en twee vuurwapens in het bedrijf aangetroffen. Uit opgenomen telefoongesprekken bleek dat de mannen ook drugs lieten vervoeren, waaronder naar Duitsland. De rechtbank vindt dat er ook voor deze strafbare feiten voldoende bewijs is.

Beroepsverbod voor vader

De 47-jarige man kreeg naast een gevangenisstraf ook een beroepsverbod van 8 jaar opgelegd. De gehele bedrijfsvoorraad van het bedrijf is in beslag genomen.

Zijn zoon is vrijgesproken van de strafbare feiten die hij als minderjarige heeft gepleegd.

De 43-jarige ex partner van de hoofdverdachte werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De volledige uitspraak volgt later.

Uitspraken

Meest gelezen berichten