Celstraf voor man uit Apeldoorn na inrijden op politieagent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor man uit Apeldoorn na inrijden op politieagent
Zutphen , 09 oktober 2015

Een 30-jarige man uit Apeldoorn heeft een gevangenisstraf gekregen van 6 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk voor poging tot zware mishandeling van een politieagent.

Inrijden op politieagent

De politie had in september 2014 een melding gekregen dat een bestuurder van een auto op de A50 opvallend rijgedrag zou hebben vertoond. Zo zou de bestuurder op een vluchtstrook hebben stilgestaan. Agenten zijn ter plaatse gegaan om poolshoogte te nemen. Toen zij naar de auto van de man toeliepen, hoorden zij dat de auto werd gestart. De man reed vervolgens op 1 van de agenten af. Hij moest opzij springen om niet te worden geraakt.

De rechtbank vindt verder bewezen dat de Apeldoorner na zijn aanhouding beledigende woorden heeft gebruikt tegen 1 van de agenten.

Rijbewijs kwijt

Naast de celstraf moet de man zijn rijbewijs inleveren voor de periode van 12 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man een schadevergoeding aan de betreffende agent betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten