Celstraf voor man uit Huissen voor bedreiging en diefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor man uit Huissen voor bedreiging en diefstal
Arnhem, 09 februari 2016

Een 49-jarige man uit Huissen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor bedreiging en diefstal.

Uithalen met hamer

De man krijgt deze straf omdat hij op 11 oktober 2015 3 levensbedreigingen heeft geuit tegen zijn dochter en ex-schoonzoon. Daarbij had hij een mes en een hamer in zijn opgeheven hand.
Zo heeft de man geprobeerd om zijn ex-schoonzoon zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door meerdere keren met een hamer uit te halen.

Ook heeft hij geld gestolen door met een gestolen pinpas van een vereniging - in een tijdsbestek van 3 dagen - een totaalbedrag van 2.450 euro van de rekening van die vereniging te pinnen.

Fors strafblad

Kunstwerk Salomonsoordeel voor het gerechtsgebouw in Arnhem

De man heeft een 31 pagina's tellend strafblad met daarop voornamelijk vermogensdelicten, maar ook met geweldsfeiten. Niets lijkt de man ervan te weerhouden om strafbare feiten te plegen en het maakt hem kennelijk niet uit wat zijn gedrag bij anderen teweeg brengt.

Bijzondere voorwaarden

Aan de straf van de man zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder een contact- en locatieverbod. Hoewel ook de reclassering geen mogelijkheden meer ziet om de man te helpen, hoopt de rechtbank dat het stellen van voorwaarden aan een voorwaardelijk strafdeel er toe bijdraagt dat er een positieve gedragsverandering zal ontstaan bij de 49-jarige man.

Daarnaast moet de man moet aan alle slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten