Celstraf voor mishandeling met mes van drie mannen in Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor mishandeling met mes van drie mannen in Tiel
Arnhem , 17 juni 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 35-jarige man uit Polen veroordeeld voor mishandeling tot een gevangenisstraf van 156 dagen.

Poging doodslag, poging zware mishandeling of eenvoudige mishandeling
De man verwondde op 8 juni 2014 in Tiel 3 landgenoten met een mes. De rechtbank heeft beoordeeld of er in dit geval sprake was van een poging doodslag, een poging tot zware mishandeling of van een eenvoudige mishandeling.

Aard en ernst verwondingen niet vastgesteld

De rechtbank heeft op grond van het dossier niet kunnen vaststellen wat precies de aard en de ernst van de verwondingen van de drie mannen was. Ook is er geen mes aangetroffen bij de verdachte
Hierdoor is het niet mogelijk om vast te stellen of er door het handelen van verdachte een reële kans bestond dat de slachtoffers aan hun verwonding hadden kunnen overlijden of dat zij zwaar lichamelijk letsel hadden kunnen oplopen. De man wordt daarom veroordeeld voor een mishandeling. De gevangenisstraf is al in voorarrest uitgezeten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten