Celstraf voor mishandelingen en doodsbedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor mishandelingen en doodsbedreigingen
Arnhem, 11 december 2015

Een 32-jarige man uit Nieuwegein is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden voor 2 mishandelingen en doodsbedreigingen.

De rechtbank vindt bewezen dat de man in augustus 2015 tijdens een ruzie op straat in Arnhem zijn vriendin heeft geschopt en geslagen. Toen een omstander hem daarop aansprak, heeft hij hem geslagen en met de dood bedreigd. Ook een andere omstander is door de man met de dood bedreigd.

Eerder veroordeeld

De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de man openlijk op straat fysiek geweld heeft gebruikt en personen met de dood heeft bedreigd. Zulke geweldsdelicten dragen bij aan gevoelens van angst en onveiligheid. Verder heeft de rechtbank meegewogen dat de man eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten en niet wil meewerken aan psychiatrische of psychologische onderzoeken.

Vrijspraak

De rechtbank heeft de man vrijgesproken van het mishandelen van een vrouw, omdat de getuigenverklaringen uiteenlopen en de rechtbank niet de overtuiging heeft gekregen dat de man degene is geweest die haar heeft geslagen. Deze mishandeling zou in mei 2015 hebben plaatsgevonden.

De opgelegde celstraf van 3 maanden is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat de rechtbank tot een andere bewezenverklaring is gekomen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten