Celstraf voor onder meer oplichting payrollbedrijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor onder meer oplichting payrollbedrijven
Zutphen, 18 november 2016

De rechtbank veroordeelde een 28-jarige man voor oplichting en verduistering. Hij kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

De man, voormalig eigenaar van een horecagelegenheid in Nijmegen, heeft tussen juli 2014 en februari 2015 4 payrollbedrijven opgelicht. De man heeft de payrollbedrijven doelbewust en op geraffineerde wijze bewogen om loon uit te betalen aan zijn 2 zogenaamde medewerkers, wetende dat zijn café nooit open is geweest.

Daarnaast benaderde hij tussen juli 2015 en januari 2016 29 personen via Marktplaats en deed zich welbewust voor als betrouwbare verkoper van de door hen gevraagde goederen. De man wist van meet af aan dat hij de door hem aangeboden goederen na ontvangst van de betaling nooit zou leveren.

Behandeling

Voor het voorwaardelijke deel van de straf geldt een proeftijd van 3 jaar. Voor zover noodzakelijk zal de man zich moeten laten behandelen bij een forensische polikliniek voor zijn (gokverslavings)problematiek.

Tot slot de man schadevergoedingen van in totaal ruim 18 duizend euro betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten