Celstraf voor ontucht met 15-jarige jongen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor ontucht met 15-jarige jongen
Arnhem, 26 oktober 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 65-jarige man uit Maasbommel tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. De man maakte zich tijdens een periode van ruim 6 maanden schuldig aan het plegen van (vergaande) ontuchtige handelingen met een toen 15-jarige jongen. De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Strafbepaling

De rechtbank nam in de strafbepaling mee dat de man volgens de rechtbank slechts oog had voor zijn eigen seksuele gevoelens. Daarnaast hield hij op geen enkele wijze rekening met het slachtoffer. Ondanks meerdere afwijzingen van het slachtoffer om hem bepaalde handelingen te laten verrichten bleef de man doorgaan om hem toch zover te krijgen met als gevolg dat het slachtoffer enkele ontuchtige handelingen bij de man heeft verricht. Daarnaast hield de rechtbank er ook rekening mee dat het een feit van algemene bekendheid is dat het verrichten van dergelijk vergaande seksuele handelingen bij jongeren ernstige gevolgen kan hebben voor de normale ontwikkeling, maar met name voor de seksuele ontwikkeling van deze jongeren. Het slachtoffer verbleef bovendien, vanwege zijn problematiek, in een gezinsvervangend tehuis. De man wist dat het slachtoffer daar woonde en heeft desondanks daar misbruik van gemaakt.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

Aan het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld, waaronder een contactverbod met het slachtoffer en een verplichte behandeling. Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 4.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten