Celstraf voor ontucht met 3 minderjarige jongens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor ontucht met 3 minderjarige jongens
Arnhem, 22 november 2016

De rechtbank veroordeelde een 24-jarige man uit Voorthuizen voor ontucht met 3 minderjarige jongens. Hij kreeg een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 voorwaardelijk.

De man pleegde de ontucht tussen januari 2013 en januari 2016. 2 van de minderjarige jongens waren toen een periode jonger dan 12 jaar. De rechtbank rekent het de man aan dat hij met zijn handelen de fysieke integriteit van deze jongens ernstig heeft aangetast. Onduidelijk is nog hoeveel schade dit op lange termijn zal veroorzaken. De ervaring leert dat deze schade vaak ernstig kan zijn. Het is maar de vraag in hoeverre deze jongens een verder normale en ongestoorde ontwikkeling in hun eigen seksualiteit kunnen en zullen hebben. De rechtbank houdt er rekening mee dat de man uit Voorhuizen in dit opzicht niet alleen een dader, maar zelf ook een slachtoffer is.

Sociaal isolement

Uit de rapporten die over de man zijn opgemaakt, blijkt dat er sprake is van een identiteitsprobleem. Dit probleem is onder andere veroorzaakt door een sociaal isolement, omdat de man bij zijn moeder wilde blijven om haar te beschermen tegen zijn vader. Ook is de seksuele geaardheid van de man afgekeurd door zijn ouders en de gemeenschap vanwege zijn strenge religieuze achtergrond. Vanuit de onderdrukking van allerlei gevoelens en behoeftes is er bij de man sprake geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag naar jongens toe.

Contactverbod

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Aan de voorwaardelijke straf zijn een aantal voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen voor zijn problematiek. Daarnaast kreeg hij een contactverbod opgelegd.

Tot slot moet de man aan alle slachtoffers een schadevergoeding betalen. De bedraagt in totaal ruim 25 duizend euro. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten