Celstraf voor overval Albert Heijn in Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor overval Albert Heijn in Arnhem
Arnhem , 23 september 2015

De rechtbank heeft een 24-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Aardappelschilmesje

Op 11 mei 2015 pleegt de Arnhemmer een overval op een Albert Heijn in Arnhem. Hij heeft daarbij de kassière gedwongen de kassalade te openen door haar te bedreigen met een aardappelschilmesje. Hij heeft toen geld uit de kassa meegenomen.

ISD-maatregel

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van twee jaren. De rechtbank vindt die eis als uitgangspunt passend, maar heeft de man veroordeeld tot een lagere straf. De man heeft te kampen met persoonlijkheidsproblemen en met een ernstige verslaving. De man was op 30 april 2015 voor een ander feit veroordeeld tot plaatsing in een instelling voor stelselmatige daders (ISD). Die maatregel duurt twee jaar en in die tijd kan gewerkt worden aan de verslaving van de man, aan zijn persoonlijkheidsproblemen en aan zijn resocialisatie.
 
De overval bij de Albert Heijn is door de man gepleegd onder invloed van de problemen waarvoor de man nu juist de ISD-maatregel opgelegd had gekregen. Het is daarom noodzaak dat de man zo snel mogelijk met deze maatregel begint. Om die reden heeft de rechtbank een lagere straf opgelegd dan is geëist. Pas als de man de straf heeft uitgezeten en ook de ISD heeft ondergaan, zal zijn proeftijd gaan lopen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten