Celstraf voor poging doodslag en diefstal in Harderwijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor poging doodslag en diefstal in Harderwijk
Zutphen, 07 maart 2017

De rechtbank veroordeelde een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor een poging doodslag en een diefstal in Harderwijk. Hij kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden opgelegd. 

Op 19 juli 2016 sloeg de man het slachtoffer meerdere keren waardoor het slachtoffer viel. Vervolgens schopte hij - terwijl het slachtoffer op de grond lag - hem meerdere keren tegen het hoofd en het lichaam. Daarnaast bestal de man het slachtoffer toen hij bewusteloos op de grond lag. De rechtbank vindt dit zeer ernstige feiten. De man mag van geluk spreken dat het geweld niet fataal afliep.

Lagere straf

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 24 maanden. De straf die de rechtbank oplegde is lager. Dit komt omdat de rechtbank rekening hield met straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. Daarnaast sprak de rechtbank de veroordeelde vrij van 1 feit.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van bijna 1.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten