Celstraf voor reeks delicten in korte periode

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor reeks delicten in korte periode
Arnhem, 30 oktober 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 44-jarige man uit Zaltbommel voor 2 fietsendiefstallen, een autodiefstal, het wederrechtelijk binnendringen in een woning en een poging tot diefstal uit een bedrijfspand. Hij kreeg een celstraf van 7 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, opgelegd.

Bijzondere voorwaarden

De man heeft zich in een korte periode aan al deze feiten schuldig gemaakt. Het laatste feit pleegde hij nadat zijn voorlopige hechtenis pas 3 weken was geschorst. De man heeft problemen op meerdere leefgebieden. Zo is er bijvoorbeeld sprake van problematisch drugs- en alcoholgebruik. De rechtbank is dan ook van oordeel dat vanwege de grote kans op herhaling verplichte begeleiding en behandeling noodzakelijk is. Aan het voorwaardelijke deel van de celstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder een meldplicht bij de reclassering, een behandelverplichting voor zijn verslaving en een verblijf in een instelling voor begeleid wonen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten