Celstraf voor roofoverval Spare Rib Express Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor roofoverval Spare Rib Express Apeldoorn
Zutphen , 04 augustus 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 21-jarige man uit Almelo een celstraf van 18 maanden opgelegd voor afpersing en diefstal. Daarvan zijn 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De man had nog een oude voorwaardelijke straf ‘open staan’, die 5 maanden moet hij nu alsnog uitzitten.

Pepperspray

In december 2014 heeft de Almeloër ervoor gezorgd dat zijn mededader geld en een scooter heeft afgenomen van een werknemer van de Spare Rib Express in Apeldoorn. Dit gebeurde onder bedreiging en met geweld. De overvallers gebruikten onder andere pepperspray.

Voorwaardelijk

De rechtbank heeft bij het bepalen van het voorwaardelijke deel van de straf meegewogen dat de Almeloër de roofoverval niet in zijn eentje heeft voorbereid en geregisseerd. Dat de man al eerder een (voorwaardelijke) straf opgelegd heeft gekregen en totaal geen verantwoordelijkheid neemt voor deze overval weegt weer ten nadele mee in het bepalen van de strafmaat.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten