Celstraf voor stalking ex-vriendin en bedreiging ex-schoonzus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor stalking ex-vriendin en bedreiging ex-schoonzus
Arnhem, 06 september 2016

De rechtbank heeft vandaag een 33-jarige Arnhemmer veroordeeld voor stalking van zijn ex-vriendin en bedreiging met de dood van zijn ex-schoonzus. De man heeft een celstraf van 240 dagen, waarvan 128 dagen voorwaardelijk, gekregen. Aan de voorwaardelijke straf zit een proeftijd van 3 jaar verbonden met bijzonder voorwaarden waaronder een behandeling.

Facebookberichten

De Arnhemmer heeft zijn ex-vriendin gedurende een periode van een half jaar gestalkt. Hij bestookte zijn ex-vriendin met talloze privéberichten op haar Facebook, onder verschillende profielnamen. Een aantal van deze berichten was ook bedreigend. Op dezelfde manier – door het verzenden van Facebookberichten – heeft de man de zus van zijn ex-vriendin meerdere keren bedreigd met de dood. Bovendien is man al eerder veroordeeld voor het stalken van dezelfde ex-vriendin. De voorwaardelijke een werkstraf van 20 uur uitvoeren die hem eind 2014 voorwaardelijk was opgelegd.

Contactverbod en locatieverbod

Aan de voorwaardelijke celstraf van 128 dagen zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering en moet hij een behandeling ondergaan. Daarnaast legt de rechtbank de man een locatieverbod en een contactverbod met de ex-vriendin en haar zus op voor 3 jaar. Voor iedere keer dat de man zich niet houdt aan deze bijzondere voorwaarden moet hij 1 week de cel in.

Schadevergoeding

Aan zijn ex-vriendin moet de man een schadevergoeding van 1300 euro betalen en aan haar zus een schadevergoeding van bijna 600 euro.

Verschil met eis officier van justitie

De straf verschilt alleen op het aantal dagen celstraf van de eis van de officier van justitie. De oorzaak hiervan is een verschil in de berekening van het aantal dagen dat de Arnhemmer al in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten