Celstraf voor voormalig directeur reisorganisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor voormalig directeur reisorganisatie
Zutphen , 01 september 2015

Een voormalig directeur van een reisorganisatie is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Valse vluchtfacturen

Volgens de rechtbank is het bewezen dat in de administratie van het bedrijf valse vluchtfacturen werden opgenomen en dat de 63-jarige man daaraan feitelijk leiding heeft gegeven. Uit het onderzoek van de FIOD is gebleken dat de met deze valse facturen gemoeide bedragen werden bijgeschreven op een schuld van het bedrijf aan een ander bedrijf. Dit betreft dus een deels fictieve schuld, maar die werd wel opgegeven in 3 vennootschapsbelastingaangiften. De rechtbank vindt het bewezen dat deze aangiften onjuist zijn gedaan en dat de voormalig directeur ook daaraan feitelijk leiding heeft gegeven. Ook heeft de man het saldo van een bankrekening in Luxemburg niet opgegeven bij een tweetal aangiften inkomstenbelasting.

Lagere straf dan eis

De rechtbank vindt dat de voormalig directeur zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en belastingfraude. Omdat de rechtbank minder feiten bewezen heeft verklaard en de procedure lang heeft geduurd, komt de rechtbank tot een lagere straf dan door de officier van justitie was geëist. Die had een celstraf van 36 maanden geëist, waarvan 18 voorwaardelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten