Celstraf voor vrouw die babypoeder stal bij diverse winkels

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor vrouw die babypoeder stal bij diverse winkels
Arnhem, 05 juli 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 31-jarige vrouw uit Roemenië  voor het samen met 1 of 2 mannen plegen van 7 winkeldiefstallen. Daarbij werden veel blikken babymelkpoeder buit  gemaakt. De vrouw kreeg een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, opgelegd. 

Tussen 27 februari 2017 en 7 maart 2017 stal de vrouw bij diverse winkels babymelkpoeder. De diefstallen vonden onder andere plaats in Duiven en Westervoort. Zij deed dat samen met 1 of 2 mannen. Zij maakten daarbij gebruik van een bepaalde werkwijze. Zo kwam de vrouw de winkel binnen met een grote boodschappentas. Zij stopte in de winkel de blikken babymelkpoeder in die tas en gaf daarna de tas aan 1 van de mannen. Die verliet dan met de gevulde tas de winkel zonder te betalen, terwijl zij bij de kassa 1 product afrekende of de kassière aan de praat hield.

Lagere straf

De officier van justitie eiste een celstraf van 12 maanden waarvan 3 voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een lagere straf, omdat zij minder feiten bewezen vindt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten