Celstraffen voor diefstallen en beschadigingen aan auto's

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraffen voor diefstallen en beschadigingen aan auto's
Zutphen, 12 december 2017

De rechtbank veroordeelde vier mannen uit Roemenië tot een gevangenisstraf van 7 maanden. Zij maakten zich schuldig aan 3 diefstallen en 2 beschadigingen.

Kraaienpoten op de weg

De mannen kwamen Nederland binnen met een auto die in Luxemburg gestolen was, stalen kentekenplaten in Beesel en Voorthuizen en braken met een moker in bij een tankstation in Wekerom. Bij de inbraak namen de mannen pakjes sigaretten mee. Na een automatische kentekenherkenning op de snelweg, ontstond een achtervolging met meerdere politieauto’s. Tijdens de achtervolging reden de mannen met hoge snelheden over autowegen en fietspaden. Ook gooiden zij kraaienpoten uit hun rijdende auto om de politie te belemmeren. Door deze kraaienpoten kregen diverse weggebruikers lekke autobanden.

Geen poging doodslag

De officier van justitie eiste voor alle mannen een gevangenisstraf van 5 jaar. Ook vroeg zij een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 18 maanden. De rechtbank kwam tot een lagere straf, omdat zij de mannen van het eerste feit – de poging tot doodslag –  heeft vrijgesproken.  De mannen moeten een schadevergoeding van ruim 200 euro betalen aan de benadeelden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten