Celstraffen voor gewapende overval supermarkt in Winterswijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraffen voor gewapende overval supermarkt in Winterswijk
Zutphen , 07 juli 2015

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor het medeplegen van een gewapende overval bij een supermarkt in Winterswijk veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 36 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast is een 27-jarige Winterswijker, assistent-filiaalmanager bij de overvallen supermarkt, veroordeeld voor het medeplegen van een gewapende overval tot een gevangenisstraf voor de duur van 36 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.
 

Overval in scene gezet

De 28-jarige man was op 12 september 2014 - net voor sluitingstijd - gemaskerd met een bivakmuts en bewapend met een nepwapen de supermarkt binnen gegaan om een overval te plegen. De man heeft bij kassa 3 de kassamedewerker en een klant bedreigd met dit nepvuurwapen en is vervolgens doorgerend naar het kantoor van de assistent-filiaalmanager. Op het moment dat de medeverdachte de deur open deed heeft de man hem omver geduwd, de sealbag die op tafel lag gepakt, en is weer richting uitgang gerend. Toen de man langs de kassa’s kwam heeft hij wederom het nepwapen op de kassamedewerker en de klanten gericht en gericht gehouden. De rol van de Winterswijker is dat hij in zijn rol van assistent-filiaalmanager van tevoren afspraken heeft gemaakt met de 28-jarige man over het plegen van deze overval en dat hij dit samen met de 28-jarige man in scene heeft gezet.

Uitspraken

Meest gelezen berichten