Celstraffen voor overval op bejaarde man in Tolkamer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraffen voor overval op bejaarde man in Tolkamer
Arnhem, 02 augustus 2016

De rechtbank veroordeelde 2 mannen uit Babberich van respectievelijk 43 en 45 jaar voor een overval in Tolkamer. Beiden mannen kregen een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd.

Afgeven pincode

De mannen hadden een 75-jarige man uit Tolkamer op 18 juli 2015 ‘s nachts beroofd in zijn woning. Daarbij werd het slachtoffer vastgebonden, mishandeld en met een mes bedreigd. Verder moest het slachtoffer zijn bankpassen met pincode afgeven. Eén van de mannen ging daarmee pinnen terwijl de ander bij het slachtoffer bleef. De daders beroofden het slachtoffer ook van contant geld dat hij in huis had liggen.

De mannen hebben bij de overval het slachtoffer op grove wijze mishandeld. Daarnaast heeft de overval enkele uren geduurd. Uit de schriftelijke slachtofferverklaring blijkt verder dat de man last heeft van psychische trauma’s. De overval vond plaats in de woning van het slachtoffer. Dit is een plek waar hij zich veilig zou moeten kunnen voelen. Volgens de rechtbank is voor dit feit daarom alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Lagere straf

De straffen vallen lager uit dan de officier van justitie voor ogen had. Die eiste namelijk een gevangenisstraf van 5,5 jaar. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straffen gekeken naar de straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd. Daarnaast zijn de mannen niet eerder voor een soortgelijk feit veroordeeld.

Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding van 550 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten