Celstraffen, werkstraffen en vrijspraak voor zware mishandeling in Hattem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraffen, werkstraffen en vrijspraak voor zware mishandeling in Hattem
Zutphen, 03 maart 2015

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 21-jarige en een 28-jarige man tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 60 dagen en een werkstraf van 180 uur voor de zware mishandeling van een man op 13 oktober 2013 in Hattem.

Zware mishandeling

De mannen hebben naar aanleiding van wat onenigheid in een café, de confrontatie met het slachtoffer gezocht op het moment dat het slachtoffer naar huis ging. De mannen hebben het slachtoffer met kracht van zijn fiets geslagen, waardoor hij op de grond is gevallen en bewusteloos is geraakt. Vervolgens is het slachtoffer op de grond met geschoeide voet meermalen tegen het lichaam geschopt, waaronder in de schouder-/nek-streek. Hierdoor hebben de mannen bewust de kans geaccepteerd dat door hun handelen zwaar lichamelijk letsel zou ontstaan bij het slachtoffer. Het slachtoffer heeft ook zwaar lichamelijk letsel opgelopen; hij moest enkele uren in coma worden gehouden en had een gebroken sleutelbeen, schaaf- en snijwonden en een zwelling op zijn hoofd.

Vrijspraak voor derde verdachte

De derde 20-jarige man is vrijgesproken omdat niet gebleken is dat zijn rol dermate groot is geweest dat hij een daadwerkelijke bijdrage heeft gehad aan de mishandeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten