Cocaïnedealer veroordeeld tot 15 maanden cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cocaïnedealer veroordeeld tot 15 maanden cel
Zutphen, 21 augustus 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 22-jarige man uit Nijkerk tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, voor het bezitten en het verhandelen van cocaïne.

De man is veroordeeld omdat hij een jaar lang cocaïne heeft verhandeld. Daarnaast had hij op 6 augustus 2016 en 20 februari 2017 opzettelijk respectievelijk ongeveer 35 gram cocaïne en ongeveer 19,3 gram cocaïne in bezit.

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank in het nadeel van de man rekening met onder andere het feit dat harddrugs schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Klaarblijkelijk heeft de man met grote regelmaat drugs verhandeld. Hij heeft daar veel geld mee verdiend.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man moet zich melden bij de reclassering en hij wordt verplicht om zich te laten onderzoeken en behandelen voor zijn gok- en drugsverslaving. Ook wordt de man verplicht om de reclassering toestemming te geven om contact te leggen met zijn ouders, zodat de reclassering zicht kan krijgen op het functioneren van de man in zijn thuissituatie. De tijd die de man in voorarrest heeft gezeten, moet op het onvoorwaardelijke deel van de straf in mindering worden gebracht.

Geld niet terug

De rechtbank heeft tot slot bepaald dat de man de in beslag genomen spullen, waaronder een geldbedrag van 4.770 euro, niet terugkrijgt. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten