Culemborger gestraft voor seks met minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Culemborger gestraft voor seks met minderjarige
Arnhem , 20 november 2015

Een 20-jarige jongen uit Culemborg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 179 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur voor het hebben van seks met een destijds 13-jarig meisje.

Vrijgesproken van verkrachting

De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van de verkrachting, nu niet wettig en overtuigend kan worden bewezen dat sprake was van dwang. De rechtbank vindt dat zich voor die dwang onvoldoende steunbewijs bevindt in het dossier.
 

Kwetsbaar

Volgens de rechtbank is een taakstraf en een - gedeeltelijk - voorwaardelijke celstraf op zijn plaats, omdat ontuchtige handelingen plegen met jeugdigen onder de 16 jaar juist strafbaar is gesteld, omdat van jeugdigen tussen de 12 en 16 jaar bekend is dat zij zelf hun grenzen vaak moeilijk aan kunnen geven. Jongeren in die leeftijd zijn daarnaast extra kwetsbaar, omdat zij juist op dat moment hun seksualiteit aan het ontdekken zijn. De Culemborger heeft door zijn handelen deze ontwikkeling geschaad en de rechtbank neemt hem dat kwalijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten