Deel van voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf Amsterdammer uitgevoerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Deel van voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf Amsterdammer uitgevoerd
Zutphen, 20 september 2016

De rechtbank besloot vandaag dat een gedeelte van een in 2015 voorwaardelijke opgelegde gevangenisstraf voor een 31-jarige Amsterdammer alsnog moet worden uitgevoerd. De man krijgt 2 maanden gevangenisstraf en daarnaast wordt zijn proeftijd verlengd met 1 jaar. 

Bijzondere voorwaarden

De man is in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het plegen van diefstallen en inbraken. De man heeft de in het vonnis opgestelde bijzonder voorwaarden niet nageleefd. Zo moest hij zich melden bij de reclassering, zich laten behandelen voor zijn drugsproblematiek en hij moest zich  laten begeleiden door een instelling voor begeleid wonen of maatschappelijke opvang. Tijdens de terechtzitting heeft de man aangegeven dat hij de behandeling die is opgelegd wel wil doorlopen dat hij zich ook aan de andere bijzondere voorwaarden wil houden.

Gedeeltelijk uitvoering

De rechtbank kiest voor een gedeeltelijke uitvoering van de eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf omdat zij het belangrijk vindt dat de Amsterdammer alsnog meewerkt aan de eerder opgelegde bijzonder voorwaarden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten