Deskundige jury buigt zich binnenkort over inzendingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Deskundige jury buigt zich binnenkort over inzendingen
Gelderland, 31 juli 2017

De rechtbank Gelderland vraagt studenten een essay te schrijven over de toekomst van de rechter. Een interne commissie beoordeelt alle inzendingen. Een jury kiest vervolgens uit een shortlist de winnaar. Essays die vóór 14 augustus 2017 bij de rechtbank binnen zijn, worden in de wedstrijd meegenomen.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Inge Wessels, voorzitter afdeling Bedrijfskunde en Rechten van de HAN
  • Ashley Terlouw, hoogleraar rechtssociologie aan de Radboud Universiteit
  • Margreet Blaisse, president rechtbank Gelderland
  • Jac. Toes, misdaadauteur en verslaggever/columnist bij de Gelderlander

Alle essays die in de shortlist komen, leggen we voor aan de jury. De jury selecteert uiteindelijk de 3 beste essays. Deze studenten winnen een toegangskaart tot de Dag van de Rechtspraak in Tivoli Utrecht op donderdag 28 september 2017. Maar natuurlijk kiest zij ook de beste inzending. De winnaar wordt beloond met 750 euro. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie in een vaktijdschrift en op Rechtspraak.nl.

Daarnaast mag iedere deelnemende student nog aangeven wat hij of zij bij winst bij de rechtbank Gelderland zou willen doen als je wint. Daarbij valt te denken aan een dag meelopen met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris, een stage bij een afdeling naar keuze, of nog anders.

Interne commissie

Een select gezelschap van medewerkers van de rechtbank Gelderland leest alle inzendingen. Zij maakt een shortlist voor de jury (zie hierboven). De commissie bestaat uit:

  • Lottie Koopman, rechter in opleiding civiel recht
  • Marieke Luijckx, juridisch medewerker strafrecht
  • Timur Gelo, juridisch medewerker bestuursrecht
  • Hans den Tonkelaar (voorzitter), senior rechter civiel recht

Nog interesse?

Ben je student en heb je interesse om deel te nemen aan de Essaywedstrijd? Meld je alvast aan zodat we weten dat jouw essay eraan komt en stuur uiterlijk vóór 14 augustus 2017 jouw essay in via communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.

Vermeld bij het inzenden van je essay:
• je contactgegevens
• de naam van je onderwijsinstelling
• en je studierichting

Als laatste vragen we je aan te geven wat je van de rechtbank Gelderland als prijs zou willen ontvangen (zie Jury).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdagochtend 29 september 2017 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie te Arnhem. De inzenders van de drie beste essays worden hiervoor uitgenodigd. Uit hun midden maken we de winnaar bekend. Iedereen is van harte welkom om te komen.

Vragen?

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl

Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl of check Facebook.

Uitspraken

Meest gelezen berichten