Dief lokfiets krijgt ISD-maatregel opgelegd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Dief lokfiets krijgt ISD-maatregel opgelegd
Arnhem, 19 oktober 2017

Een 35-jarige man uit Tiel moet 2 jaar in een inrichting voor stelselmatige daders worden behandelend voor het stelen van een lokfiets. De rechtbank Gelderland heeft hem de ISD-maatregel opgelegd.

Illustratieve afbeelding

Op 2 september 2017 is de man aangehouden. De diefstal van de lokfiets is vastgelegd op camerabeelden. De rechtbank vindt bewezen dat de man de persoon op de camerabeelden was en veroordeelde de man voor diefstal van de lokfiets.

Geen bedreiging

De man werd ook nog bedreiging van zijn ex-partner ten laste gelegd. Hiervan werd hij vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs.

Stelselmatige dader

De man is eerder veroordeeld voor delicten en wordt aangemerkt als stelselmatige dader. De rechtbank vindt dat er sprake is van gevaar voor herhaling en ernstige verslavingsproblematiek en heeft dit meegenomen in de bepaling van de straf. Om de maatschappij te beschermen legt de rechtbank aan de man de ISD-maatregel op, dit komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten