Doetinchemmer krijgt drie jaar cel voor verwonden van slachtoffer met mes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Doetinchemmer krijgt drie jaar cel voor verwonden van slachtoffer met mes
Zutphen, 06 februari 2015

De rechtbank Gelderland heeft een man uit Doetinchem veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De rechtbank achtte poging tot moord bewezen.

De man was op de avond van het incident bij het (latere) slachtoffer thuis op bezoek geweest. Later zijn hij en het slachtoffer in de stad wat gaan drinken. Bij thuiskomst heeft hij het slachtoffer met een mes in de zij gestoken. Het slachtoffer raakte daardoor gewond en moest worden geopereerd.

De rechtbank achtte de verklaring van de man, dat hij vanuit de stad direct naar zijn eigen huis was gegaan, niet aannemelijk. De rechtbank heeft meegewogen dat een getuige net voor aankomst van de politie een man heeft zien lopen met iets glimmends in zijn hand en die voldeed aan het signalement van de nu veroordeelde man. Verder is bij de man een mes met bloed van het slachtoffer aangetroffen.

De man heeft hiervoor geen verklaring gegeven.

Uitspraken

Meest gelezen berichten