Doetinchemmer krijgt tbs met dwangverpleging voor brandstichting eigen woning

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Doetinchemmer krijgt tbs met dwangverpleging voor brandstichting eigen woning
Zutphen, 27 januari 2017

De rechtbank veroordeelde een 36-jarige man uit Doetinchem voor brandstichting in zijn eigen woning, waarbij  andere bewoners gevaar liepen. Hij kreeg een celstraf van 15 maanden - met aftrek van het voorarrest - en tbs met dwangverpleging op.

Op 9 november 2015 stichtte de Doetinchemmer opzettelijk brand in zijn eigen woning, terwijl hij wist dat er op dat moment mensen in de appartementen boven en naast zijn woonruimte aanwezig waren. De man realiseerde zich dat deze mensen gevaar liepen. Desondanks is hij zonder zijn buren te waarschuwen vertrokken. Dit nam de rechtbank de Doetinchemmer bijzonder kwalijk.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Na advies van de psycholoog, de psychiater en de reclassering legt de rechtbank naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging op. Bij de strafoplegging is rekening gehouden met verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten