Doetinchemmer veroordeeld voor veroorzaken ongeval onder invloed van drugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Doetinchemmer veroordeeld voor veroorzaken ongeval onder invloed van drugs
Zutphen, 23 februari 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 23-jarige man uit Doetinchem veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden, een werkstraf van 100 uur en een deels voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden.

De man veroorzaakte als bestuurder van een personenauto een ongeval door aanmerkelijk onvoorzichtig te rijden. De Doetinchemmer verkeerde tijdens het rijden onder invloed van drugs, waardoor hij zijn auto niet de gehele tijd onder controle had. De bijrijder maakte een stuurcorrectie toen de auto deels in de berm raakte. Uiteindelijk botste de auto tegen een boom die in de berm stond.

Hoge concentratie amfetamine

De man merkte tijdens het rijden dat hij vermoeid was en zich niet goed op de weg kon concentreren. Toch reed hij verder met uiteindelijk een ernstig ongeval tot gevolg. Uit bloedonderzoek van de man bleek dat de hoge concentratie amfetamine zijn rijvaardigheid waarschijnlijk nadelig heeft beïnvloed.

De rechtbank heeft er bij de strafoplegging rekening mee gehouden dat de bestuurder zelf door het ongeval behoorlijk gewond raakte en nog altijd last heeft van geheugenverlies. Ook de bijrijder raakte door het ongeval zwaar gewond.

Uitspraken

Meest gelezen berichten