Doetinchemmer veroordeeld voor stalken ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Doetinchemmer veroordeeld voor stalken ex
Zutphen, 03 juni 2016

De rechtbank veroordeelde een 34-jarige man uit Doetinchem tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Hij kreeg deze straf voor het stalken, mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin. Ook had hij hennep geteeld.

Verbroken relatie

Toga en bef

De man begon de vrouw lastig te vallen nadat zij de relatie had beëindigd. Zo bracht hij een aantal keer een bezoek op haar werk. Ook achtervolgde de Doetinchemmer haar als ze naar het werk ging of in haar auto reed. Hij reed de vrouw klem en verhinderde dat ze door kon rijden.

Nepprofielen

Daarnaast zette de man foto’s en seksfilmpjes van haar op internet. Hij maakte profielen en/of advertenties op sekssites waarin hij gegevens van zijn ex en haar vriendin opnam. De man stuurde verder vele e-mails en WhatsApp-berichtjes naar zijn voormalige partner. Veel berichten waren beledigend voor de vrouw. Verder is volgens de rechtbank ook bewezen dat de man zijn ex-vriendin mishandelde toen zij elkaar op straat troffen.

Toezicht

De officier van justitie had onder meer een onvoorwaardelijke celstraf van 6 maanden geëist. Dit vond de rechtbank te zwaar en daarom werd een werkstraf - gecombineerd met een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf - opgelegd. Hierbij werd meegewogen dat de man tijdens zijn voorarrest een aantal maanden onder elektronisch toezicht heeft gestaan.

Geen contact

De rechtbank heeft verder bepaald dat de man 1 jaar lang geen contact mag zoeken met zijn ex-vriendin of in de straat mag komen waar zij woont.

Tot slot moet de Achterhoeker een schadevergoeding van 3.000 euro aan de vrouw betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten