Drie Nijmegenaren veroordeeld voor rellen tijdens voetbalwedstrijd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Drie Nijmegenaren veroordeeld voor rellen tijdens voetbalwedstrijd
Arnhem, 18 maart 2016

De rechtbank heeft 3 mannen uit Nijmegen veroordeeld voor hun aandeel in de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd Almere City-NEC. De oudste van het trio, een 34-jarige man, krijgt een celstraf van 3 weken opgelegd. Zijn 2 plaatsgenoten - van respectievelijk 32 en 22 jaar – zijn veroordeeld tot werkstraffen van 160 uur en 100 uur. Een 32-jarige man uit Beuningen is vrijgesproken.  

Broekriem

Op 3 oktober 2014 tijdens de voetbalwedstrijd tussen Almere City en NEC uit Nijmegen ging het mis. Nadat de ploeg uit Nijmegen een doelpunt maakte, rende er een groep NEC-supporters in de richting van de supporters van Almere City. Daarbij liepen enkele supporters van de thuisploeg rake klappen en trappen op. Tijdens deze rellen maakten de NEC-supporters onder andere gebruik van een broekriem. Ook negeerden de NEC-supporters de aanwijzingen van de stewards. Hierdoor heeft ten minste 1 steward klappen opgelopen.

Kwaad daglicht

Een 34-jarige Nijmegenaar is een gevangenisstraf opgelegd. De man is al vaker betrokken geweest bij – voornamelijk - voetbalgeweld en hem wordt verweten dat hij - en zijn mededaders - bewust de confrontatie hebben opgezocht met de op de tribune aanwezige supporters van Almere City. Zijn 32- en 22-jarige plaatsgenoten kregen een taakstraf opgelegd, omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging in een voetbalstadion. De mannen hebben zich agressief gedragen. De rechtbank neemt het de mannen kwalijk dat een kleine groep mensen het plezier van andere voetballiefhebbers – onder wie ouders met vaak jongere kinderen- verpest. Ook brengen ze niet alleen de voetbalsport in een kwaad daglicht, maar ook hun eigen voetbalclub.

Vrijspraak

Een 32-jarige man uit Beuningen is vrijgesproken, omdat de rechtbank vindt dat niet overtuigend kan worden bewezen dat hij bij de rellen betrokken is geweest. De man heeft verklaard dat hij een medeverdachte heeft afgezet bij het stadion en dat hij vervolgens een kennis uit Almere heeft opgezocht. Na de wedstrijd zou hij zijn medeverdachte hebben opgehaald. De man uit Beuningen zou zijn herkend, maar na het bekijken van de beelden kan niet met zekerheid worden gezegd dat hij daadwerkelijk de man op die beelden is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten