Drietal bestraft voor afpersing en diefstal in Lobith

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Drietal bestraft voor afpersing en diefstal in Lobith
Arnhem, 31 december 2015

De rechtbank heeft een 44-jarige man uit Heelsum, een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Tolkamer veroordeeld voor het samen plegen van diefstal van 750 euro. De twee mannen werden ook veroordeeld voor het samen plegen van afpersing van een hoeveelheid geld. Van dit feit werd de vrouw vrijgesproken.

Mishandeling

Omstreeks 5 maart 2015 gingen de 2 mannen en de vrouw naar het huis van de vriendin van het slachtoffer in Lobith. Het slachtoffer was de man uit Heelsum een bepaald geldbedrag schuldig. Het slachtoffer werd door de man uit Heelsum meermalen op zijn hoofd geslagen en op zijn lichaam geschopt. Verder hebben beide mannen richting het slachtoffer dreigementen geuit. Om de dreigende situatie te stoppen heeft het slachtoffer geld afgegeven. Ook heeft hij zijn pinpas met pincode afgegeven waarmee de vrouw uit Tolkamer is gaan pinnen. Al het geld is door de man uit Heelsum meegenomen.

Jeugddetentie

De rechtbank veroordeelde beide mannen tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De rechtbank heeft bij de vrouw, conform het advies van de reclassering, het adolescentenstrafrecht toegepast. Zij krijgt – ook gelet op de omstandigheid dat zij voor de afpersing is vrijgesproken – 3 maanden voorwaardelijke jeugddetentie, met een proeftijd van 2 jaar en een werkstraf van 120 uur.

Tot slot heeft de rechtbank de mannen veroordeeld tot vergoeding van de door het slachtoffer gevorderde immateriële schade.

Meest gelezen berichten