Drietal bestraft voor diefstal rijplaten bouwterreinen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Drietal bestraft voor diefstal rijplaten bouwterreinen
Arnhem , 22 juni 2015

De rechtbank heeft 3 mannen veroordeeld voor diefstal van rijplaten bij bouwterreinen in de gemeenten Vianen, ’s-Hertogenbosch en Woerden. Het drietal kreeg gevangenisstraffen opgelegd van 7 of 8 maanden. Een 25-jarige man uit Waardenburg kreeg daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Zijn 30-jarige plaatsgenoot kreeg 3 maanden voorwaardelijk opgelegd.

Professionele werkwijze

De rechtbank noemt de werkwijze van verdachten professioneel. Overdag gingen de mannen op onderzoek uit bij bouwterreinen en ’s nachts namen ze de rijplaten weg met een vrachtwagen met een kraan. Hierbij hadden de mannen allemaal hun eigen rol. Het ging om platen met een grote waarde. De gedupeerden hebben hierdoor in de (tien)duizenden euro’s schade geleden.

Verschillende straffen

De rechtbank heeft het drietal verschillende straffen opgelegd. Hierbij is gekeken naar het strafblad van de mannen en is de houding van verdachten meegenomen. Zo hebben de Waardenburgers openheid van zaken gegeven, terwijl de derde verdachte uit Veenhuizen is blijven ontkennen.
De voorwaardelijke gevangenisstraffen gelden als waarschuwing voor om de mannen te weerhouden van toekomstige delicten.
Daarnaast liepen 2 mannen nog in hun proeftijd. De 25-jarige man moet naast de nieuwe gevangenisstraf nog 6 maanden gevangenisstraf uitzitten die hem eerder voorwaardelijk was opgelegd. Datzelfde geldt voor de verdachte uit Veenhuizen. Hij moet nog 2 weken celstraf uitzitten.

Schadevergoeding

De 3 mannen moeten aan 3 benadeelden schadevergoedingen betalen van in totaal zo’n € 30.000,-.
 
De zaken tegen 3 andere medeverdachten worden op een ander moment behandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten